26 Ekim 2010 Salı

Ton Balıklı Brokoli Çorbası

Geçenlerde eşimle markete alışverişe gitmiştik.Marketlerde, yağ tanıtımı yapan,sucuk pişirip müşterilere tattıran,meyve suyu tanıtımı yapan standlar kurulduğunu görmüştüm ama çorba yapan stand ilk defa bu alışverişte gördüm.Üstelik çorba reklamı değil ton balığı reklamı yapılıyordu :)
Ben balığı çok ama çok severim,ama hala balık çorbasının tadını bilmem mesela...Tadının güzel olduğunu söylerler ama nebileyim hiç içimden gelmez yemek...

Favorim ızgara balık+salatadır herzaman...


Merak edip sorduk görevliye ne çorbası olduğunu,ton balıklı çorba dedi.Eşimle birbirimize '''ııııyyk iğrenç '' ifadesiyle bakarak alışverişe devam edecektikki,hadi bir deniyeyim dedim.Tabi bu arada kızcağız  bir de çorbanın brokoli çorbasını söyleyince,eşimi ikna etmek hiç kolay olmadı :)
Bir kez daha damak tadında önyargılı olunmaması gerektiğini öğrendim,çorba çok lezzetliydi,üstelik eşim de yoğun ısrarlarım sonucu denedi ve çok beğendi,bu kolay ,lezzetli çorbayı tavsiye ediyorum.
Tarif mi? Çok kolay :) Bir paket hazır brokoli çorbasını üzerindeki tarife uygun hazırlıyorsunuz ( tabiki evde kendinizde hazırlayabilirsiniz fakat benim yediğim hazır çorbaydı), bir kutu ton balığını çorbaya ekleyip,balıklar iyice ezilene kadar karıştırıyorsunuz.Hepsi bu :)
Sonuç: Sepete hemen bir adet brokoli çorbası ve bir kutu ton balığı çoktaan eklenmişti :) Neymiş? İyi reklam herzaman işe yararmış :)
Afiyet olsun

Cumhurbaşkanı Sn.Abdullah GÜL Mardin'de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mardin'de Türkiye'de ilk kez Kürtçe eğitimin verildiği Artuklu Üniversitesi'nin yeni akademik açılış töreninde konuştu. Kürt yazar 'Ahmede Hani' ile 'Mem u zin' adlı öyküyü işaret ederek, "Hepsi kültürel mirasımızdır, bizim bir parçamızdır" dedi.

21 Ekim 2010 Perşembe

Kuru Patlıcan Dolması

Kuru Patlıcan Dolması
Eskiden,kuru patlıcan ve biberin menşeinin sadece Antep olduğunu sanırdım...Buradaki aktarlarda da Antep işi diye satılır zaten.Baktım kayınvalidemler,Mardin'de de kurutuyor.Üstelik daha hijyenik ve taze olması açısından çok daha cazip...Ağustos'ta biber,Eylül ayı gibi de patlıcanları kurutuyorlar bildiğim kadarıyla...Açıkçası ben kurutulmuş patlıcan ve biberi tazelerinden daha çok seviyorum :)
Bu dolmanın en önemli elemanı,tane sumak bence...ve sonra diğer baharatlar...Gelelim tarifimize...
Ben yine göz kararı yaptığım bu tariften,tahmini ölçüler vericem.Zaten kim dolma içini birebir tutturabilmişki değil mi? :)