Neyse uzatmıyayım,bir gün tüm cesaretimi toplayarak ! olaya giriştim.Rahmetli kayınpederimin mevlütünden kalma lokumlar ilişti gözüme,ve işte dedim,artık korkuların üzerine gitme zamanı!.. :)
Hangisi hatırlamıyorum şuan,bir sitedeki kurabiye tarifinde hem nişasta hem de un kullanıldığında kurabiyenin daha kıvamlı olduğunu okumuştum.Ve bir püf noktası daha,margarin...Bir çok yemeği ölçüyle yapmama rağmen bu kurabiyeyi tamamen göz kararı yaptım.Ve ölçülü olanlara nazaran çok güzel oldular...
Gelelim tarife...
Dediğim gibi göz kararı yaptığım için ,sizlere de tahmini ölçüler vericem.
Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı nişasta
3-4 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya
Aldığı kadar un
ve tabiki istediğiniz lokum çeşidinden...
Malzemeleri karıştırıp iyice özleşene kadar yoğuruyorsunuz.Bence hamurun kulak memesi kıvamından biraz daha sert olması gerekiyor.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.Bu arada benim kullandığım lokumlar biraz iriydi,ikiye ya da dörde böldüm.Sizde kullandığınız lokumların büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.Kopardığınız parçayı elinizde biraz açın,ortasına lokum koyarak yuvarlayın.Ben fırın kağıdı kullanıyorum,yoksa bir tepsiyi yağlayarak yuvarladığınız kurabiyeleri tepsiye dizin.
Arzuya göre üzerine fındık,ceviz badem vs.koyarak önceden iyice ısıttığınız 180 C'lik fırında,kızartmadan pişiriyorsunuz.
Afiyet Olsun :)
sibelciğim kurabiyeler nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilTadı da nefis oluyor,afiyet bal olsun :)
YanıtlaSilBu kurabiyeler nefis gözüküyo eline sağlık eee mardinede böyle gelin yakışır.Bnada beklerim.SELAMETLE...
YanıtlaSilEllerinize sağlık cok hoş görünü
YanıtlaSilyorlar
Teşekkürler Reyhan,Sen de mi Mardin'lisin?
YanıtlaSilTeşekkürler Nil-Gül,aiyetle yiyin :)
Bloguma hoşgeldin. Sevgiler.
YanıtlaSilHoşbulduk,sen de hoşgeldin Handan,benden de sevgiler...
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık muhteşem olmuşlar
YanıtlaSilçok teşekkürler :)
YanıtlaSilOff çok güzel.
YanıtlaSil